Ongewenste haargroei is voor veel mensen een lastig probleem. Door de moderne laser/IPL technologie is het mogelijk om donkere haargroei fors te verminderen. Alle huidtypen en lichaamsdelen met haargroei kunnen worden behandeld, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Omdat elke haar drie ontwikkelingsfasen doorloopt en de laserstraal/flits het meest effectief is in de actieve groeifase, zijn meerdere behandelingen nodig om van een permanente ontharing te kunnen spreken. Tussen de laserbehandelingen wordt bij voorkeur een tussenpoos van vier tot zes weken genomen. De behandeling zelf varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied, de haargroei en het huidtype.

De kop van het apparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energiepuls richt zich op het pigment onder aan het haar. Deze vernietigt onderhuids het haarzakje.

Gemiddeld zijn tussen de 5 en 10 behandelingen nodig en adviseren wij na het gewenste resultaat 1 of 2 keer per jaar de behandeling te onderhouden.

De behandeling reduceert de haargroei maar door hormonen, stress, medicijnen etc. kunnen er weer nieuwe haarpapillen geactiveerd worden.

Voorbereiding en nazorg

Voordat u met de laserbehandeling begint, neemt de schoonheidsspecialiste van Violet u een intake gesprek af, waarin de behandeling wordt doorgenomen en aangepast op uw wensen en huidtype. Dan worden ook afspraken gemaakt hoe u een zo optimaal mogelijk resultaat kunt bereiken. Vervolgens wordt de eerste behandeling ingepland. De kosten van het intake gesprek worden op uw eerste behandeling in mindering gebracht.