Huidveroudering is een natuurlijk verschijnsel van de huid. Het is een proces wat al vanaf het 25ste levensjaar begint. Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels.

De snelheid en de mate van huidveroudering is afhankelijk van een aantal factoren namelijk door erfelijke aanleg maar ook door uitwendige factoren waar wij zelf deels invloed op hebben zoals roken, UV-straling zon(nebank), hormonen, voeding en luchtverontreiniging. Het proces van huidveroudering kan niet gestopt worden, maar het kan wel beïnvloed worden.

Hoe eerder de tekenen van huidveroudering aangepakt worden, hoe beter! Er zijn behandelmethoden mogelijk om huidveroudering aan te pakken. Deze behandelingen stimuleren de huid om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken, die er verantwoordelijk voor zijn om de huid er jonger uit te laten zien. Behandelingen welke hiervoor ingezet kunnen worden zijn: